Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Vizita Colegiului Comisarilor în cadrul lansării oficiale a Președinției finlandeze la Consiliului Uniunii Europene

  European Comission 4 iul 2019

  Președintele Juncker și Colegiul Comisarilor au călătorit pe 4 iulie la Helsinki pentru lansarea oficială a Președinției finlandeze a Consiliului Uniunii Europene.

   

  Prioritățile Președinției finlandeze se vor concentra pe consolidarea valorilor comune ale UE și a statului de drept, făcând UE mai competitivă și incluzivă din punct de vedere social, consolidarea poziției Uniunii Europene ca lider mondial în acțiunile în domeniul schimbărilor climatice și cum să ofere protecție tuturor cetățenilor europeni. Așa cum s-a arătat în contribuția la reuniunea informală a liderilor UE27 de la Sibiu din data de 9 mai 2019, Comisia a subliniat aceste teme ca priorități pentru Uniune în lunile următoare.

  Joi, pe 4 iulie, președintele Juncker, însoțit de Colegiul Comisarilor, a luat parte la o cină informală organizată de premierul finlandez Antti Rinne. Vineri, pe 5 iulie, președintele Juncker a avut  o întâlnire bilaterală cu premierul Rinne. În paralel, reuniunile bilaterale dintre comisari și membri ai guvernului finlandez au avut loc pe o varietate de teme, printre care determinarea următorul buget pe termen lung al Uniunii, o Europă echitabilă, durabilă și competitivă, o Europă influentă și o Europă protectoare.

   

  Pentru mai multe detalii accesați link-ul.