Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Declarații de presă astăzi, ora 15.30: Președintele Juncker și prim-ministrul Dăncilă

  Reprezentanța Comisiei Europene în România 05 dec

  Colegiul comisarilor va avea o întrevedere cu membrii Guvernului României, la Bruxelles, astăzi, 5 decembrie, pe tema Președinției române a Consiliului UE. Președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, și prim-ministrul Viorica Dăncilă vor susține o declarație de presă comună, începând cu 15.30 (ora României), transmisă în direct pe canalul Ebs al Comisiei Europene.

  La 1 ianuarie 2019 România va prelua pentru prima dată președinția Consiliului UE. România va fi responsabilă de negocierea cadrului financiar multianual, retragerea Marii Britanii din UE și de reuniunea la nivel înalt de la Sibiu din mai 2019 – un moment-cheie pentru UE27, la șase săptămâni după Brexit și cu două săptămâni înainte de alegerile pentru Parlamentul European. Colegiul comisarilor se va reuni de asemenea, în ianuarie 2019, la București.

  Declarațiile de presă comune ale președintelui Juncker și premierului Dăncilă, de la Bruxelles, vor putea fi urmărite în direct aici, pe canalul Ebs, unde vor fi disponibile ulterior și imagini de la eveniment.

  Articolul original poate fi consultat aici.