Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Voluntariat pe termen lung SCI – Schimburi

  Eurodesk 17 aug 2019

  Service Civil International (SCI) este o organizație de voluntariat dedicată promovării culturii păcii prin organizarea proiectelor internaționale de voluntariat pentru persoane indiferent de vârstă și background. Organizația are 43 de ramuri (organizații membre) și un număr tot mai mare de oranizații partenere. A trăi și a lucra împreună cu oameni din medii diferite îi ajută pe voluntari să depășească barierele și prejudecățile. Le permite acestora să experimenteze o lume a înțelegerii și respectului reciproc. În acest sens, voluntariatul  poate fi văzut ca un mod de viață, o demonstrație a realității posibile a unei lumi pașnice și cooperante.

   

  Programul de voluntariat pe termen lung al SCI oferă voluntarilor oportunitatea de a efectua un stagiu în străinătate cu o durată cuprinsă între 1 și 12 luni. Schimburile de voluntariat pe termen lung sunt considerate ca fiind o activitate esențială în cadrul SCI care este complementară cu proiectele de voluntariat pe termen scurt sau “taberele de lucru”.

  Ce este

  Voluntariatul pe termen lung este mai mult decât o simplă muncă. Este experiența de a trăi în străinătate, de a învăța de la oameni și din diferite culturi, este implicarea într-un proiect concret care se desfășoară în beneficiul comunității locale. Este un angajament care permite o muncă susținută pentru pace, atât la nivel concret pentru filialele SCI și organizațiile partenere, dar, mai ales la nivel personal, pentru voluntar și pentru membrii comunității.

   

  Tipuri de proiecte

  Voluntarii din proiectele pe termen lung pot alege dintr-o varietate de proiecte și activități, de la a lucra cu persoane cu dizabilități, tineri cu oportunități reduse sau minorități etnice până la a lucra într-un birou sau a desfășura activități zilnice într-un sat ecologic.

   

  Cine poate candida

  Orice persoană indiferent de sex, rasă, religie sau ideologie. Nu există o limită superioară de vârstă, dar voluntarii trebuie să aibă cel puțin 18 ani.

   

  Beneficii

  Toți voluntarii din proiectele pe termen lung beneficiază de masă și cazare, o mica sumă pentru bani de buzunar și o asigurare de sănătate de bază SCI.

  Cheltuielile de călătorie pentru proiect sunt în general acoperite de voluntari.

   

  Cum poți să candidezi

  Proiectele sunt listate în mod regulat într-o bază de date online pentru proiecte de voluntariat pe termen lung; apoi faci clic pe apeluri deschise pentru proiecte  sau cauți un proiect pentru a găsi plasamentele de voluntariat disponibile.

  Pentru mai multe detalii, accesați link-ul.