Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Stagii de practică la Curtea de Justiţie

  Eurodesk 22 iul 2019

  În fiecare an, Curtea de Justiție oferă un număr limitat de stagii plătite cu durata maximă de 5 luni. Acestea se efectuează de obicei la Direcția Cercetare și Documentare, la Serviciul pentru Presă și Informații, la Direcția Generală pentru Traduceri sau la Direcția pentru Interpretare.

  Stagiarilor li se cere:

  • să fie cetățeni ai unui stat membru UE;
  • să aibă diplomă de licență în drept sau științe politice (Dreptul ar trebui să predomine) sau pentru stagiile în Direcția Interpretare, o diploma în interpretariat de conferință, daca este necesar să fie completată de o diploma de studii postuniversitare, sau de experiență profesională;
  • să cunoască foarte bine una dintre limbile oficiale ale UE și să cunoască bine și o a doua limbă. Se recomandă, de asemenea, o bună cunoaștere a limbii franceze.

  Stagiile la Direcția Interpretare durează între 10 și 12 săptămâni și se adresează persoanelor recent calificate pentru interpretariat de conferință, care sunt specializate în acele limbi străine ce prezintă interes pentru DG.

  Stagiarii au posibilitatea de a-și perfecționa abilitățile de interpretare, mai ales pe partea  legală, prin pregătirea de dosare, cercetare de termeni și exerciții practice.

  Grantul plătit este de 1177 de euro net pe lună.

  Există două perioade pentru stagii:

  • de la 1 martie la 31 iulie (pentru candidaturi trimise în perioada 1 iulie – 15 septembrie în fiecare an),
  • de la 1 octombrie la 28 februarie (pentru candidaturi trimise în perioada 1 februarie – 15 aprilie în fiecare an)

  Pentru mai multe informaţii, accesaţi link-ul.