Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Practică la Agenția Europeană de Siguranță Maritimă ( AESM )

  Eurodesk 2 dec 2019

  Agenția Europeană de Siguranță Maritimă oferă  practică pentru o perioadă de cel puțin 3 luni, cu maxim 6 luni.

  Agenția Europeană de Siguranță Maritimă are ca scop creșterea sistemului de siguranță maritimă. AESM contribuie la reducerea riscului accidentelor maritime, poluarea mărilor datorită navelor și pierderea vieților omenești în largul mării.

  Programul de practică dorește să:

  •  le ofere stagiarilor experiența de muncă în domeniul legislației siguranței maritime;
  • să le permită stagiarilor să își însușească experiență practică și cunoștințe privind activitatea zilnică a Agenției;
  • ofere oportunitatea tinerilor absolvenți de a pune în practică ceea ce au acumulat la un nivel teoretic în timpul studiilor universitare.

  Perioada normală de începere a acestui stagiu de practică este între 1 martie și 1 octombrie anual. Stagiarii se află în responsabilitatea unui mentor.  Stagiarilor le este permis să fie prezenți la ședințe care corespund subiectelor de interes pentru activitatea lor, să primească documente  și să participe la lucru în secțiunea de care aparțin, conform educației și formării profesionale anterioare.

  Criterii de eligibilitate:
  – candidații vor fi selectați din rândul statelor membre UE, Islanda și Norvegia. Totuși, un număr limitat de naționali ai țărilor  non-UE vor putea fi acceptați, după resursele disponibile;
  –  Primul ciclu al studiilor universitare trebuie să fie complet, cât și o diplomă validă sau echivalentul acesteia, trebuie prezentate până la închiderea înscrierilor;
  –  trebuie să aibă bune cunoștințe ale limbii engleze și o limbă secundară din spațiul european, în cazul cetățenilor care vin din interiorul UE.

  Granturi:
  Practicanții vor primi o bursă lunară în valoare de  € 1025.69.  Stagiarii cu dizabilități pot primi un supliment în cadrul bursei, echivalentul a maxim 50% din totalul bursei.

  Stagiarii recrutați pot primi o indemnizație de călătorie în funcție de bugetul disponibil. Suma de transport este plătită la finalul perioadei de stagiu. (minim trei luni).

  Deadline: 19 decembrie  2019 (programul începând la data de 1 martie  2020 și încheindu-se pe 31 august 2020 )

  Pentru mai multe detalii privind pozițiile disponibile și termenii de aplicare, consultați link-ul  acesta