Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Forumul democrației europene

  Biroul de Legătură al Parlamentului European 31 oct 2019

  Procesul democratic european funcționează, iar tinerii din România au demonstrat acest lucru la alegerile din 26 mai 2019 prin implicare și participare activă. Creșterea participării la alegerile pentru Parlamentul European, atât la nivel european, cât și în România, s-a datorat în principal tinerilor cu vârste cuprinse între 18-39 ani, a căror participare a crescut de la 20% la 49% (18-24 ani) și de la 25% la 50% (25-39 ani).

  Vino să cunoști și alți tineri la fel de implicați ca și tine, și să intri în dialog cu deputați europeni, pe temele de interes pentru tine.

  Când?
  Pe 22 noiembrie, la „Forumul democrației europene”, cel mai amplu spațiu de discuție și promovare a valorilor democratice europene la nivel național dedicat tinerilor!

  Vei avea ocazia să intri în dialog cu noii deputați europeni pe temele de interes pentru tine:
  • Viitorul Uniunii Europene în urma alegerilor europene și modul în care tinerii pot influența direcția sa politică
  • Măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice
  • Programe de tineret și educație la nivel european

  De asemenea, ai șansa să cunoști și să discuți cu tinerii voluntari care s-au implicat în campania “De Data Asta Votez”, desfășurată înaintea alegerilor europene din acest an.

  “Forumul democrației europene” este organizat în contextul încheierii celei de-a V-a ediții a proiectului “Promotori pentru democraţie europeană” inițiat de Biroul Parlamentului European în România în parteneriat cu Asociatia Pro Democratia, GEYC și Institutul European din România – European Institute of Romania.

  Tema ediției din 2019 a proiectului anual “Promotori pentru democraţie europeană” a fost promovarea importanței alegerilor europene din mai 2019 și a participării la vot. “De Data Asta Votez”, campania de promovare a participării la alegerile europene din perioada 23 – 26 mai 2019, a contribuit la înregistrarea celei mai mari prezențe la vot din ultimii 20 de ani (50,6% la nivelul UE).

  Anul acesta, mai mult ca niciodată până acum, tinerii au influențat semnificativ direcția politică a Parlamentului European – singura instituție a Uniunii Europene aleasă în mod direct de către cetățenii statelor membre UE.

  Participarea este gratuită și este posibilă în baza înscrierii prealabile, până la data de 15 noiembrie, prin completarea formularului de la următorul link: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ForumulDemocratieiEuropene2019

  Grăbește-te, participarea se va face în limita locurilor disponibile!

  Pentru detalii suplimentare, accesați pagina evenimentului aici.