Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Curs online training tineri Erasmus

  CESIE 9 iul 2019

  Proiectul Online Training course for E+ Youth workers îşi propune să răspundă la nevoia de a instrui şi de a implica tineri în contextul european al mobilităţilor Erasmus + şi al profesiilor conexe.

   

  De fapt, îşi propune să dezvolte următoarele obiective:

  – să susţină lucrătorii cu tineret în obţinerea abilităţilor relevante prin mijloace inovatoare, conectându-i și mai mult cu piața muncii.

  – dezvoltarea unui curs online accesibil tuturor tinerilor care vor să afle mai mult despre Erasmus+

  Ideea a luat naștere din nevoia multor participanți de a cunoaște mai multe despre această lume și stuctura organizațională a asociațiilor care lucrează în domeniu, prin promovarea acțiunilor de schimb internațional și intercultural.

  Cursul îî ajută pe participanți să aprofundeze diferite arii ale programului Erasmus+, susținându-i să dezvolte abilități și competențe cheie pentru învățare.

  Materialele care compun cursul sunt alcătuite special pentru a susține calea învățării prin împărtășirea experiențelor de către experți din domeniu, precum partneri de proiect, care participă  în mobilități internaționale de peste 10 ani.

   

  Prin intermediul cursului, vei putea :

  – înțelege aspectele esențiale ale proiectului Erasmus+, mai ales la nivel de mobilități (  schimburi de tineret, Serviciul European de Voluntariat și Corpul European de Solidaritate);

  – identifica și aplica criteriile de selecție pentru participanți și practicanți;

  – recunoaşte oportunităţile de învăţare oferite unui tânăr;

  – identifica abilităţile şi competenţele necesare pentru desfăşurarea unui schimb sau pentru derularea unei mobilităţi pe termen lung sau un proiect Erasmus+;

  -familiarizarea cu competențele specifice și transversale prevăzute în acest domeniu.

  In plus, pentru a îmbunătăți procesul de învățare al fiecărui participant, materiale educaționale, prezentări video, jocuri și cărți în format electronic vor putea fi descărcate gratuit.

   

  Cursul online este gratuit și deschis pentru toți. Prima parte, dedicată instruirii liderilor de schimb de tineret, este deja disponibil integral în engleză. 

  Din septembrie 2019, platforma se va lansa oficial în italiană și spaniolă. 

  Pentru a te abona la platformă, click pe următorul link și adaugă CESIE  ca organizație recomandată. http://thecourses.eu/login/signup.php