Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Concurs foto: ,,Revendică drepturile tale” 2019

  Eurodesk Romania 18 aug 2019

  Forumul European al Persoanelor cu Dizabilități invită toți cetățenii UE/SEE sau rezidenții de toate vârstele să participe la concurs și să surprindă într-o singură imagine cum arată accesul la justiție (sau lipsa acestuia) pentru persoanele cu dizabilități.

  Cine poate participa

  Concursul se adresează cetățenilor UE/SEE sau rezidenților de toate vârstele și nu există taxă de participare.

  Cum poți să candidezi

  Participanții trebuie să prezinte imagini interesante cu tema „Revendică drepturilor tale”, care să evidențieze experiența persoanelor cu dizabilități în sistemul de justiție, într-o singură fotografie. Dintre acestea trei vor fi selectate pentru a fi premiate.

  Fiecare participant trebuie să trimită:

  1. O singură fotografie (reprezentând tema „Revendică drepturile tale”).
  2. O scurtă descriere (în engleză), precum și numele autorului, locul (orașul și țara) în care a fost făcută fotografia.
  3. O copie semnată a autorizației pentru drepturi de autor. Sunt necesare două semnături, una de la persoana care a făcut fotografia și una de la persoana (ele) care apare în imagine.
  4. Toate fotografiile trebuie să fie originale, iar participantul trebuie să fie singurul proprietar sau cesionarul drepturilor de autor.

  Fiecare participant poate trimite o fotografie. Participantul trebuie să fie o persoană și nu o organizație.

  Un juriu va selecta 20 de finaliști. Toate cele 20 de fotografii ale finaliștilor, inclusiv cele trei câștigătoare, vor fi expuse cu ocazia diferitelor evenimente, precum și în alte țări europene, inclusiv cu ocazia Zilei Europene a Persoanelor cu Dizabilități și expoziției de fotografie de la Bruxelles.

  Termen limită: fotografiile trebuie trimise la Naomi Mabita – naomi.mabita@edf-feph.org până la data de 15 septembrie 2019, ora 23.59 CET.

  Pentru mai multe detalii, dar și pentru a vedea premiile care pot fi câștigate, accesați link-ul.