Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Vizita Centrelor Europe Direct din Irlanda, Estonia și Lituania

  Letisia Cioaric 12 iun 2019

  Ieri 12 Iunie, Centrul nostru a fost vizitat de oaspeți importanți, și anume managerii Centrelor Europe Direct din Irlanda, Lituania și Estonia, însoțiți de coordonatorii de rețea din cadrul Reprezentanțelor Comisiei Europene din aceste state membre. Vizita s-a soldat cu un schimb de idei și experiențe în cadrul proiectului european care ne unește, marea familie Europe Direct.

  Oaspeții noștri au fost întâmpinați cu prietenie de coordonatorul Centrului Europe Direct București, Loredana Licuța, de Liliana Comănescu, expert informare și comunicare, precum și de cele două bursiere social media Letisia Cioaric și Alexandra Zota.

  În cadrul acestui schimb de bune practici, Loredana Licuța le-a prezentat invitaților străini activitățile pe care Centrul nostru le derulează pe parcursul anului curent, dar și proiectele de succes din anii trecuți, ce s-au derulat în parteneriat cu alte Centre Europe Direct din țară și din străinătate.

  Loredana Licuța a subliniat implicarea Centrului Europe Direct București în campania de promovare a alegerilor europarlamentare, campanie care s-a derulat atât în mediul online, cât și în cadrul evenimentelor pe care le-am desfășurat. Mesajul alegerilor europarlamentare a fost transmis în prim plan publicului tânăr prin numeroase activități non formale.

  Grupul de vizitatori s-a arătat interesat și de programul de burse social-media derulat de Centrul nostru, putând afla informații despre acesta chiar de la actualii stagiari. Cordonatorii Centrelor Europe Direct din Irlanda, Estonia și Lituania au salutat această inițiativă și au declarat că o vor implementa și în cadrul Centrelor din care provin.

  Întrebările pe care le-am primit de la vizitatorii noștri s-au plasat în sfera feedback-ului la evenimente și a promovării acestora pe canalele social-media. Am putut face un schimb de idei în legătură cu trucurile prin care poate deveni mai atractiv conținutul distribuit pe rețelele de socializare.

  Vizita s-a încheiat cu un tur de prezentare și de vizualizare a sediului Centrului Europe Direct București, dar și cu promisiuni de colaborare și de demarare a unor proiecte comune în viitor.