Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Treasure Hunt de Ziua Internațională a Turismului

  Centrul de Informare Europe Direct București 27 sep 2017

  La data de 27 septembrie, întreg mapamondul a sărbătorit Ziua Internațională a Turismului. Alături de patru licee bucureștene, Colegiul Economic ,,Viilor”, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, Colegiul Național „Octav Onicescu”, Colegiul Tehnic „Carol I”, Centrul de Informare Europe Direct București a organizat în Parcul Herăstrău o activitate de tip ,,treasure hunt” în care elevii însoțiți de profesori și de voluntarii Europe Direct București au avut misiunea de a identifica anumite obiective-cheie din parc.

  Această activitate interactivă și educativă a fost menită să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra rolului turismului din Europa în avangarda soluțiilor inovatoare. În debutul evenimentului elevii au fost informați cu privire la preocupările Comisiei Europene privind dezvoltarea sustenabilă și calitativă a turismului, precum și privind vizibilitatea Europei, ca destinație turistică aparte.

  Evenimentul a avut loc în aer liber și a fost construit pe principiul ,,itinerariului cultural” promovat de Comisia Europeană. Elevii, împărțiți în patru echipe, au avut de urmat 7 indicii care îi conduceau către cele 7 puncte cheie pe care trebuiau să le cucerească și cu care să se imortalizeze într-o fotografie tip „selfie” alături de întreaga echipă și de profesorul însoțitor. Itinerariul a acoperit întreg perimetrul Parcului Herastăru cu oprire în următoarele puncte: Fântâna Modura, Statuia lui I.L. Caragiale, Grădina Japoneză, Ecluza, Nimfa adormită, Aleea și monumentul lui Michael Jackson și, punctul final, Complexul statuar al membrilor fondatorii ai Uniunii Europene – mai precis, Statuia lui Jean-Monnet.

  Această activitate de tip non-formal a reușit să contureze mai bine imaginea tinerilor liceeni despre Uniunea Europeană – tinerii voluntari ai Centrului de Informare Europe Direct București discutând cu liceenii diferite detalii informative despre comunitatea europeană. Tinerii au celebrat Ziua Internațională a Turismului prin mișcarea și timpul plăcut petrecut în aer liber alături de cadrele didactice și de prietenii lor.

  În final, atât liceenii, cât și profesorii participanți la eveniment au fost premiați cu materiale din partea Centrului Europe Direct București.