Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
  • Seară franțuzească la Colegiul Național „Ion Creangă”

    Alexandra-Delia Radu 6 iun 2019

    La data de 6 iunie, Centrul de Informare Europe Direct București a fost invitat să asiste la o Seară franțuzească, un spectacol în limba franceză susținut de elevii Colegiului Național „Ion Creangă”, oportunitate de a promova identitatea francofonă. Din partea Centrului de Informare Europe Direct București a participat la evenimentul menționat Radu Alexandra-Delia, stagiar IER.

    Evenimentul este marcat în fiecare an în luna iunie, printr-o serie de manifestări cultural-artistice oferite celor prezenți de către elevii ce vădesc un real talent și de cadrele didactice, în scopul promovării diversității și valorilor francofone, marcării identității francofone și a rolului pe care cultura și limba franceză, cu dinamismul ei, îl joacă pe scena construcției europene. Acest moment festiv a găzduit 17 manifestări artistice alternative, de la interpretare muzicală (melanj de stiluri și influențe muzicale, reînsuflețirea cântecelor de altădată) și recitare de poezii, până la dansuri clasice și contemporane (inclusiv valsul grațios de la balurile nobilimii franceze, teatru-dans), prin care tinerele talente au reușit să transpună publicul larg într-o lume francofonă vie.

    Succesul manifestării culturale și aptitudinile deosebite cu care sunt înzestrați acești elevi reprezintă speranța că generația tânără poate îmbrățișa cu convingere limba franceză, care are atâta nevoie de să prindă din nou viață.