Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Participarea Europe Direct București la proiectul „Valori Culturale”

  Georgiana Chivescu 10 Mai 2019

  La data de 10 mai, Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez” a organizat etapa finală a Proiectului municipal „Valori culturale”, aflat la ediția a II-a. Structurat pe 6 secțiuni principale, respectiv: creație plastică, eseuri, fotografie, colaje, prezentări PowerPoint și gastronomie, proiectul a urmărit creșterea nivelului cultural şi intelectual al elevilor, conştientizarea valorilor culturale europene, promovarea conceptului de cetăţenie europeană şi formarea de atitudini sociale în acest scop. Centrul Europe Direct București a fost prezent la festivitatea de premiere a câștigătorilor prin Georgiana Chivescu și Livia Mirescu, experți informare și comunicare.

  Proiectul municipal „Valori culturale” a pornit de la ideea de a încuraja elevii să utilizeze dobândirea de informaţii teoretice şi practice interdisciplinare din domeniile turism, gastronomie, limba română, limbi străine, geografie şi istorie, în scopul dezvoltării aptitudinilor şi abilităţilor de care au nevoie în contextul societăţii contemporane aflate într-o continuă schimbare. Cei 215 elevi din 17 unități școlare participante au trimis spre jurizare nu mai puțin de 423 de lucrări.

  Concursul s-a încheiat cu prezentarea gastronomică „Preparate europene”, tinerii întrecându-se în prepararea și, implicit, în expunerea unor rețete internaționale de o complexitate aparte. Juriul, format din persoane care activează în domenii de activitate diferite, a degustat nu mai puțin de 60 de feluri de mâncare distincte, de la aperitive, la deserturi.

  În ceea ce privește premierea câștigătorilor fiecărei secțiuni menționate anterior, creativitatea și originalitatea au ocupat o poziție-cheie. Acest demers interdisciplinar a fost sprijinit de o serie de parteneri, dintre care amintim: Inspectoratul Școlar al Sectorului 5, Primăria Sectorului 5, City Grill Group, etc. Fiecare dintre aceștia au oferit premii participanților, ca răsplată a efortului depus.

  La sfârșitul evenimentului, dna prof. Adi Nicoleta Crăciun, director al Colegiului Tehnologic „Grigore Cerchez”, a mulțumit atât elevilor, cât și cadrelor didactice coordonatoare pentru implicarea și dăruirea de care au dat dovadă și și-a exprimat dorința transformării acestui concurs municipal, într-unul regional.