Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Buletin informativ – anul VII, nr. 38, aprilie 2019

  Cel de-al 38-lea număr al Buletinului informativ electronic al Europe Direct Bucureşti poate fi descărcat aici.

  În cadrul secțiunii Actualitatea europeană se regăsesc atât știri preluate de la Comisia Europeană, cât și de la Parlamentul European. Comisia Europeană aduce în discuție subiecte precum: egalitatea de gen în administrațiile publice locale din Europa, amenda acordată Google pentru practici abuzive în materie de publicitate online, acordul preliminar privind InvestEU, 170 milioane de euro pentru studenți și IMM-uri-le din România, BEI sprijină modernizarea producției alimentare, Comisia avansează în direcția adoptării unor orientări în materie de etică, știrile false reprezintă un pericol pentru democrație, Facebook se conformează solicitărilor Comisiei Europene etc.. Parlamentul European oferă informații cu privire la: securitatea cibernetică, protejarea fermierilor și a firmelor mici de practicile neloiale, noi reguli privind drepturile de autor și privind electricitatea, abuzul de date în campaniile electorale va fi penalizat, măsuri pentru a reduce accidentele rutiere, emisiile de CO2 precum și riscurile din sectorul bancar etc..

  Secțiunea Europa pentru cetățeni cuprinde informații despre: substanțele cancerigene la locul de muncă, apa potabilă în UE, noul buget Erasmus+, inițiative cetățenești europene, scheme de pensii personale, programul UE de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli etc..

  Activitatea IER în cadrul Președinției Consiliului UE este reflectată prin articolele referitoare la Conferința Reforma PAC și Conferința privind Semestrul European.

  Activitatea Europe Direct București din lunile martie și aprilie constă în: susținerea unor reprezentații de teatru forum la Brănești, Dragomirești-Vale, Buftea, la Biroul de Legătură al parlamentului European și la EUROSFAT, organizarea evenimentelor în format world café „Ce înseamnă să fii europarlamentar” și „Sunt tânăr și votez pentru viitorul Europei!”, concursul de debate „EU Dezbat” la Facultatea de Litere și participarea la Ziua Francofoniei la Colegiul „Ion Creangă” și la evenimentul „Alegerile pentru PE – numărătoarea inversă”.

  Dintre Oportunitățile europene amintim: participarea la Alegerile Europarlamentare, concursul video „Go to vote!”, premiile RegioStars2019, DiscoverEU și concursul „GIF me your best”.

  Micii europeni (ED Junior) au ocazia să primească informații despre jocul „Eroul de zi cu zi”, precum și despre jocurile „Călătoria bananei” și „Schimbarea climatului în bucătăria ta” și să afle curiozități din statele membre UE prin intermediul rubricii „Știați că?”

  Detalii despre toate acestea în cel de-al 38-lea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti!