Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Buletin informativ – anul VII, nr. 37, februarie 2019

  Cel de-al 37-lea număr al Buletinului informativ electronic al Europe Direct Bucureşti poate fi descărcat aici.

  În cadrul secțiunii Actualitatea europeană se regăsesc atât știri preluate de la Comisia Europeană, cât și de la Parlamentul European. Comisia Europeană aduce în discuție subiecte precum: Plovdiv și Matera în calitate de noi capitale culturale europene, lansarea Președinției române la Consiliul Uniunii Europene, progrese în procesul contracarării știrilor false, noi reglementări în ceea ce privește comerțul online. De asemenea, veți putea citi declarația Înaltului Reprezentant al UE la Gymnich, axată în principal pe parteneriatul cu China. Parlamentul European oferă informații cu privire la: celebrarea a douăzeci de ani de la momentul introducerii monedei unice, modificarea regulamentului de procedură al Parlamentului European, combaterea schimbărilor climatice, încheierea unui nou acord privind drepturile de autor în mediul digital.

  Secțiunea Europa pentru cetățeni cuprinde informații despre: Acordul privind Autoritatea Europeană a Muncii, noi norme pentru sporirea siguranței pacienților și introducerea mai multor drepturi pentru consumatorului online.

  Având în vedere evenimentele recente, numărul actual al Buletinului electronic specific Europe Direct București acordă o atenție deosebită ceremoniei oficiale de lansare a Președinției României la Consiliul UE.

  Activitatea Europe Direct București din lunile ianuarie și februarie constă în: Lansarea campaniei social media #EUvotezpentruUE, Pregătirea echipei de teatru forum pe tema alegerilor europene și Susținerea unor reprezentații în cadrul Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Ciofliceni, Snagov și al Liceului Tehnologic din Fierbinți-Târg, precum și Organizarea celei de-a cincea ediții a Galei bursierilor Europe Direct București.

  Dintre Oportunitățile europene amintim: lansarea concursului video „YOUth SHOULD VOTE! – TinereTUl votează” și a competiției #EUdatathon, campania „Alege Prioritățile Orașului Tău!” și stagiile de practică puse la dispoziția tinerilor de către EUROPOL – Oficiul European de Poliție.

  Micii europeni (ED Junior) au ocazia să primească informații despre broșurile „Străduța Floricăi” și „Ce interesantă e viața la fermă!” și să afle curiozități din sfera socio-culturală a statelor membre ale Uniunii Europene prin intermediul rubricii „Știați că?”

  Detalii despre toate acestea în cel de-al 37-lea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti!