Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Buletin informativ – anul VI, nr. 36, decembrie 2018

  Cel de-al 36-lea număr al Buletinului informativ electronic al Europe Direct Bucureşti poate fi descărcat aici.

  La secțiunea „Actualitatea europeană”, aflăm, de la Comisia Europeană, că a fost deschisă o procedură împotriva României privind eficiența energetică. În plus, România trebuie să transpună directiva privind drepturile victimelor și să pună capăt mecanismului de plată defalcată a TVA. Comisia a publicat previziunile economice de toamnă 2018 și a comunicat progresele înregistrate de România în cadrul CVM. Aflăm, de asemenea, că vinul Însurăței a primit denumirea de origine protejată, 74% dintre europeni cred în beneficiile euro, România ar trebui să reducă definitul structural (pachetul de toamnă al Semestrul european 2019), Comisia a luat măsuri pentru o standardizare mai eficientă a pieței unice, iar Planul Juncker a revigorat investițiile în Europa.

  Secțiunea „Europa pentru cetățeni” cuprinde informații privind finanțarea europeană pentru un sistem de detectare a cancerului la Cluj, care sunt facultățile din Europa unde poți studia fără să plătești taxe, care este starea de sănătate a românilor, ce au declarat Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant referitor la violența împotriva femeilor  etc.

  La rubrica dedicată Președinției României la Consiliul UE prezentăm un articol referitor la preluarea Președinției în cadrul Consiliului Afaceri Generale (CAG).

  Activitatea Europe Direct București din lunile noiembrie și decembrie include următoarele evenimente: „Rock the vote! – Future of Europe” – simularea procesului decizional din cadrul Parlamentului European (la Stara Zagora și la București), premierea câștigătorilor concursului de fotografie „UE și EU”, atelierul „Cum să devii antreprenor”, ora de informare europeană la Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez” și evenimentul „ÎmprEUnă de Crăciun” .

  Dintre Oportunitățile europene, amintim cursul de formare pe schimburi de tineri pentru începători – BTM, stagiile la UNESCO și Corpul European de Solidaritate.

  Micii europeni au ocazia să primească informații despre importanța agriculturii în viața noastră. De asemenea, aceștia pot afla curiozități din statele membre ale Uniunii Europene în rubrica „Știați că?”.

  Detalii despre toate acestea în cel de-al 36-lea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti!