Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Buletin informativ – anul V, nr. 30, decembrie 2017

  Cel de-al 30-lea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti poate fi descărcat aici.

  Încheiem în acest număr prezentarea Rețelelor de informare și asistență ale Uniunii Europene. În ediţia de față veți găsi informații despre ENIC-NARIC și Enterprise Europe Network.

  În secțiunea privind actualitatea europeană sunt abordate principalele subiecte de interes din perioada noiembrie–decembrie 2017: încheierea primului acord de împrumut din planul Juncker, bugetul UE – mai mulți bani pentru afaceri externe, situația educației și formării în Europa, măsuri împotriva știrilor false și dezinformării online, raportul privind progresele României în cadrul MCV, mutarea agențiilor europene din Marea Britanie, Corpul European de Solidaritate la un an de la lansare, majoritatea românilor au încredere în UE etc.

  Rubrica dedicată cetăţenilor vă informează despre eliminarea de către Canada a obligativității vizelor pentru români și bulgari, Resc EU – un nou sistem european de combatere a dezastrelor naturale și despre măsurile pentru o mai bună protejare a cetățenilor UE.

  Dintre evenimentele organizate de Centrul Europe Direct Bucureşti sau la care membrii Europe Direct București au participat în lunile noiembrie – decembrie 2017 menționăm: Vizita elevilor de la Colegiul Național „Octav Onicescu” la Europe Direct București, Activitatea de informare europeană la Școala Gimnazială nr. 168, Participarea Centrului Europe Direct București la deschiderea Proiectului DECOR URBAN, Participarea Europe Direct București la Conferința REGIO, „Tinerii iau decizia!” – Simulare a Parlamentului European pe tema migrației, Europe Direct București, „Acasă în Europa” la Târgul Internațional Gaudeamus, Ziua voluntariatului la Centrul de bătrâni din Precupeții Vechi, Europe Direct București prezent la „Școala de lideri Jean Monnet”, Europe Direct București la evenimentul „Valori culturale românești”, Europe Direct București la Gala Fondurilor Structurale, Evenimentul de premiere a concursului „Lider European” și Dialog cu cetăţenii pe tema viitorului Europei.

  Dintre oportunitățile interesante pentru tineri amintim: deschiderea înscrierilor la The College of Europe, Parlamentul European oferă stagii de practică etc.

  Micii europeni au ocazia să primească informații despre inițiativa Euro Run și Quiz-ul științific!

  Detalii despre toate acestea în cel de-al 30-lea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti!

  La final de an 2017 și la final de perioadă de proiect 2013-2020, echipa Centrului de Informare Europe Direct București vă urează La mulți ani ! și să ne revedem cu bine în 2018!