Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Buletin informativ – anul V, nr. 28, august 2017

  Cel de-al 28-lea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti poate fi descărcat aici.

  Continuăm în acest număr prezentarea Rețelelor de informare și asistență ale Uniunii Europene. În ediţia de față veți găsi informații despre Europa ta și Biroul Europa Creativă România.

  În secțiunea privind actualitatea europeană sunt abordate principalele subiecte de interes din perioada iulie – august 2017: întâlnirea comisarului european Corina Crețu cu ministrul-delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, editorialul lui Jean-Claude Juncker „Europa pune cărțile pe masă”, rata șomajului în UE, consultarea publică privind reducerea costurilor pentru plățile transfrontaliere, sprijinul excepțional din partea UE în caz de dezastre naturale, ceremonia centenarului bătăliei de la Mărășești, Knowlegde4Innovation, precum și vizita ministrului pentru românii de pretutindeni în Ucraina.

  Rubrica dedicată cetăţenilor vă informează despre Corpul european de solidaritate, acordul economic și comercial UE-Canada, rețeaua de tramvai din Riga dezvoltată cu fonduri europene și informații despre alocarea a peste 201 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a căii ferate dintre Sighişoara şi Coşlariu.

  Dintre activităţile Centrului Europe Direct Bucureşti desfăşurate în lunile iulie – august, amintim desfășurarea concursului nostru de fotografie „România @ 10 EU” și articolul de opinie scris de Andreea-Mădălina Haiducu, bursieră social media, despre experiența Erasmus.

  Copiilor le recomandăm să descopere jocurile cu tematică europeană Neurodysée, Să descoperim Europa! și Maşina timpului. Nu în ultimul rând, aflați și mai multe curiozități interesante despre UE la rubrica Știați că…? de la final.

  Detalii despre toate acestea în cel de-al 28-lea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti!