Centrul de informare Europe Direct (CIED) Bucureşti
Institutul European din Romania
 • Buletin informativ – anul V, nr. 27, iunie 2017

  Cel de-al 27-lea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti poate fi descărcat aici.

  Continuăm în acest număr prezentarea Rețelelor de informare și asistență ale Uniunii Europene. În ediţia de față veți găsi informații despre Solvit și Euroguidance.

  În secțiunea privind actualitatea europeană sunt abordate principalele subiecte de interes din perioada mai – iunie 2017: vizita oficială a președintelui Jean-Claude Juncker în România, discursul lui Jean-Claude Juncker cu ocazia recepției oferite de președintele României, vizita comisarului european Margrethe Vestager în România, viitorul apărării europene în dezbatere, prima întâlnire Juncker – Trump, planul lui Juncker în ceea ce privește dezvoltarea economică a României, precum și celebrarea a 30 de ani de program Erasmus +.

  Rubrica dedicată cetăţenilor vă informează despre inițiativa pentru IMM-urile românești, proiectele de succes din România și informații despre raportul României privind drogurile 2017.

  Dintre evenimentele organizate de Centrul Europe Direct Bucureşti sau la care membrii Europe Direct București au participat în lunile mai – iunie 2017 menționăm: Ziua Europei – „Iubește Europa! Fall in love with Europe!”, dialogul cu cetățenii susținut de Președintele Comisiei
  Europene, Jean-Claude Juncker, activitatea de informare europeană la Școala Gimnazială nr.198, București, eveniment în format „World café” – UE: Soluții pentru securitate, migrație și șomaj, Vizita elevilor de la Liceul Teoretic „Horia Hulubei” –Măgurele, ziua europenă a muzicii -„Vis de artist european”, Clubul Europe Direct dedicat sănătății la Liceul Tehnologic Special Nr.3, participarea CIED București la Conferința Președințiaromână a Consiliului UE 2019 – Împreună pentru consolidarea proiectului european.

  Dintre oportunitățile interesante pentru tineri amintim:  lansarea concursului foto „România @ 10 EU”, concursul „Reporter și blogger european”, Concursul național EUROSCOLA, ediția a X-a (2017-2018), cursuri BEST pentru studenţii de profil tehnic, stagii de practică la Curtea de Justiţie, concursul European de Fotografie pentru fotografi profesioniști și amatori, precum și cursul de formare „One2One – supporting learning faceto-face”.

  Detalii despre toate acestea în cel de-al 27-lea număr al Buletinului informativ Europe Direct Bucureşti!